درخواست و پیگیری اجرا




پیچ و رولپلاک نما و 9 مورد اثر گذار در قیمت پیچ و رولپلاک سنگ نما


در این مقاله قصد داریم تا در مورد روش اجرای صحیح پیچ و رولپلاک سنگ نما و ابزارهایی که در این کار استفاده می شود توضیحاتی ارائه دهیم تا با علم بیشتر تصمیم درستی در این خصوص بگیرید.با ما همراه باشید.


پیچ رولپلاک سنگ نما از جمله خدماتی می باشد که  توسط کادر آموزش دیده و ماهر شرکت نما لوتوس با استفاده از روش راپل و بدون داربست  با بیش از 10سال تجربه انجام می شود .


 

مقدمه :


امروزه به کار بردن مصالح سبک در نمای ساختمان و نقش آن در برابر مقاوم سازی سنگ نما  هنگام  وقوع زمین لرزه بیشتر در نظر مهندسان و سازندگان ساختمان در شهر های  بزرگ دنیا قرار گرفته است .

استفاده از مصالح کم وزن  علاوه بر کاهش بار وارده بر سازه نما به کاهش خطرات و حوادث ناشی از وقوع زلزله نیزکمک میکند و کیفیت ساختمان سازی را افزایش میدهد. در واقع سبک سازی نما با ماندگاری بالا سلامت و ارامش را برای  انسانها را تضمین میکند .

بسیاری از نماهای ساخته شده در ایران بخصوص در زلزله های اخیر به علت عدم  وجود اسکوپ  در پشت سنگ موجب این شده که سنگ ها  از ملات خود جدا شده و در نتیجه خطر افرین شوند .
لذا یک راهکار باقی مانده برای  کاهش اسیب پذیری در برابر  سقوط سنگ ، انجام پیچ و رولپلاک نما می باشد که در برابر لرزه ها ، تکانها و نشست های ساختمان  از ریزش سنگهای نما جلوگیری میکند.
 علاوه بر خطرات ریزش سنگ ها ، زیبایی نمای ساختمان یکی از معیار ها و از عوامل مهمی در خرید و فروش ساختمان به حساب می آید که در حفظ و نگهداری ان بایستی حداکثر سلیقه را به خرج دهیم.


پیچ رولپلاک نما با طناب دارای ایمنی بیشتری است یا با داربست؟

اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما با طناب به مراتب دارای ایمنی و دقت بیشتر و هزینه کمتری نسبت به داربست میباشد چرا که راپل کاران با دو طناب اصلی و حمایت که به کمرمند و ابزارهای ایمنی متصل هستند بر روی نما فرود می آیند و هر کدام از این طناب ها قابلیت تحمل بار تا 1500 کیلو گرم را دارا می باشند  .
از مزایای دیگر پیچ  رولپلاک نما با طناب   میتوان به سرعت عمل بالا و اجرای آسان تر  که بصورت کاملا تخصصی می باشد را نام برد . 
امروزه در بسیاری از مناطق کشور به علت آب و هوا و تاثیر انقباض و انبساط مصالح پشت سنگ و همچنین سهل انگاری سنگ کار ها موجب ریزش زود هنگام سنگ های نمای ساختمان حتی در ساختمان های نوساز می شود که می بایستی اقدام به پیچ رولپلاک نما کنیم .
باید درنظر داشته باشیم که پیشگیری از سقوط سنگ ها از خطرات احتمالی جلوگیری میکند به همین منظور شهرداری بعد از اتمام پروژه ساختمانی انجام پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان را در دستور کار خود قرار داده است .

 با توجه به اینکه پس از سقوط یک تکه سنگ از نمای ساختمان کمترین اتفاقی که ممکن است پیش بیاید خسارت مالی می باشد لذا در مقاوم سازی سنگهای نما زودتر اقدام نمایید چرا که در اثر گذشت زمان ، ممکن است سنگ های بیشتری سقوط کند و علاوه بر خسارت های وارده هزینه اجرای کار و نصب سنگ  های افتاده نیز افزایش می یابد.




عوامل و علت هایی که از پیچ رولپلاک سنگ نما برای جلوگیری از ریزش سنگ های نما استفاده می شود :

1-نشست در پی ساختمان و یا به عبارتی حرکت در ساختمان موجب شده که تنشهای بزرگی به نمای ساختمان وارد شود که این امر منجر به ترک خوردن در سنگها می شود که به مرور زمان از ملات پشت خود جدا شده و در نتیجه موجب سقوط سنگ های نما می شود.
2-عدم بند کشی در بین سنگها و یا بندکشی نا مناسب موجب شده که در فصل سرما آب ناشی از باران و برف از بین این بند ها به پشت سنگ نفوذ کرده و منجر به  منقبض و منبسط شدن ملات و اتصال سنگ می شود که به مرور زمان سبب ترک خوردن در سنگ می شود بنابراین در هنگام سنگ کاری می بایستی که عملیات بند کشی با دقت فراوان انجام شود و از رزین ها و پوشش های محافظ نانو جهت جلوگیری از ورود آب به پشت سنگ استفاده نماییم .
3- سهل انگاری و اشکالات نصبی سنگ کارها  به منظور سادگی در کار خود و کمتر  زحمت کشیدن در اجرای کار که شامل :
  • پرکردن نخاله در پشت سنگ به جای ملات که معمولا از خرده آجر- گونی و نخاله های ساختمانی استفاده میکنند .
  • نگهداری و عدم مرطوب نگه داشتن ملات .
  • عدم خیس کردن سنگها قبل از نصب به این علت که سنگ آب ملات را به خود میکشد .
  •  عدم تمیز کردن پشت سنگ به علت وجود خاک و پودر سنگ های ناشی از برشکاری .
  •  ناشاقول بودن ملات زیر کار به علت ریختن پودر سنگ برای زودگیر کردن ملات به سنگ .
۴-اجرای عملیات بازسازی ساختمان که به علت کوبیدن ضربه های زیاد از داخل به بیرون موجب لرزش و سقوط سنگ می شود.
در صورت مشاهده تمامی موارد ذکر شده باید اقدام به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان کنیم.





در هنگام اجرای سنگ کاری ساختمان های نوساز چه مواردی را باید رعایت کنیم تا در آینده دچار ریزش سنگ نما نشویم ؟


1-اجرای اسکوپ در پشت سنگ باعث می شود سنگ در برابر تنش ها و نیروهای کششی  وارده  مقاومت خوبی از خود نشان دهد ، چرا که ملات بتن تنها قادر به تحمل تنشهای فشاری می باشد و در برابر تنشهای کششی نمیتواند مقاومت خوبی از خود نشان دهد .
در سنگ های سنگین تر و صیقلی تر مانند گرانیت حتما باید از اسکوپ  با سیم های گالوانیزه استفاده شود .
در برخی از نماهای سنگی ساختمان  مشاهده شده است که حتی با وجود اسکوپ ، سنگها دچار ریزش شده اند و علت آن استفاده از سیم های غیر گالوانیزه می باشد که به مرور زمان و نفوذ آب به
پشت سنگ موجب زنگ زدن و شکسته شدن آن میشود که در این صورت تنها راه باقی مانده برای مقاوم سازی سنگ نما ، پیچ و رولپلاک می باشد.
2- تا جایی که ممکن است در فصل های سرد از انجام سنگ کاری خودداری کنیم در غیر این صورت موجب یخ زدن آب ملات می شود و چسبندگی خود را از دست می دهد .
3-برای تسهیل سرعت در گیرایی ملات از سیمان خشک استفاده نکنیم .
۴-جهت پرکردن پشت سنگ از ملات ماسه و سیمان استفاده کنیم تا چسبندگی بهتری بین سنگ و ملات ایجاد شده است ، بعضا مشا هده شده است که از نخاله های ساختمانی برای پرکردن پشت
سنگ استفاده میکنند.
۵-در هنگام نصب سنگ ها ، خاک ناشی از برش دادن سنگ را کاملا از پشت سنگ تمیز کنیم تا به خوبی به ملات بچسبد.

آیا بعد از پیچ رولپلاک نما  شکل ظاهری نما  تعقییر میکند ؟


با نصب سنگ های افتاده از نما و پوشاندن جای پیچ ها با بتونه همرنگ سنگ  در ظاهر نما تعقییری ایجاد نمی شود ، در واقع در هنگام دریل کاری برای اینکه بخواهیم بعد از اتمام کار اثری از پیچ و
رولپلاک وجود نداشته باشد از بتونه استفاده می کنیم .
برای این منظور سنگ نما بایستی به اندازه ای که پیچ داخل سنگ قرار گیرد خزینه شود  ، زیاده روی در این کار موجب سست شدن سنگ و عدم ایمنی بیشتر در کار می شود .
همچنین میتوان با شستشوی نما گرد و خاک ناشی از دریل کاری بر روی سنگ ها را تمیز نماییم و ظاهر نما را از حالت کدری در بیاوریم .

چرا پیچ و رولپلاک نما برای ساکنین ساختمان و همسایگان از اهمیت بالایی برخوردارمی باشد ؟


با مقاوم سازی سنگ های نما  در برابر سقوط و ریزش ناگهانی بخصوص در زمان وقوع طوفان های شدید و همچنین زلزله میتوانیم با خیال راحت از کنار نمای ساختمان خود عبور نماییم و از خطرات
مالی و جانی جبران ناپذیری که ممکن است به وقوع بپیوندد پیشگیری نماییم .
علاوه بر تثبیت سنگ های نما ، زیبایی نمای ساختمان یکی از اولویت های اصلی در خرید و فروش ساختمان می باشد و برای ساکنین دارای اهمیت زیادی می باشد چرا که در صورت افتادن سنگ نما چهره زشتی به نمای ساختمان می دهد و از دید کسانی دیگر ساختمان فاقد ایمنی لازم برای سکونت می باشد.




از جمله ابزارهایی که برای پیچ رولپلاک نما بدون داربست مورد نیاز است شامل :

۱-همانطور که می دانیم برای ایمن سازی نمای ساختمان بدون داربست و روش راپل نیاز به ابزارهای کار در ارتفاع از جمله طناب های استاتیک با قابلیت تحمل بار 1500کیلوگرم - هارنس و یا
کمربند ایمن که ابزارهای مانند ID و ابزار فرود به ان متصل است .
۲-کابل برق ترجیحا 60متری برای استفاده بر روی نما .
۳- دریل مخصوص سوراخ کاری  باضربه چکشی پایین .باید در نظر داشته باشیم انتخاب نوع دریل بستگی نوع و ابعاد سنگ مورد نظر جهت سوراخ کاری می باشد برای سنگهای با عرض ۴0 طولی از
دریل با ضربه چکشی پایین استفاده می کنند و برای سنگهای 10 سانتی و کمتر از دریل های ضعیف بدون ضربه چکشی استفاده میکنیم تا از شکستن و یا ترک خوردن سنگ پیشگیری نماییم.

4- استفاده از پیچ های گالوانیزه چهار سو جهت بستن راحتر و سفت شدن کامل بر روی سنگ .

5- استفاده از رولپلاک های ساده و پروانه ای درجه 1جهت قرار دادن و سفت شدن در ملات بتن

6-استفاده از چکش میخ کش دار جهت کوبیدن پیچ و رولپلاک درون سوراخ

7- استفاده از پیچ بند برقی جهت بست پیچ بر روی سنگ

پیچ مورد استفاده برای انجام پیچ رولپلاک  نما چگونه باید باشد؟

برای اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما با توجه به شرایط محیطی و آب وهوایی به خصوص در مناطقی که رطوبت و بارندگی زیاد می باشد  نیازی به پیچی داریم که در برابر این شرایط زنگ نزند و خورده
نشود و همچنین بتواند تنش های واره را نیز تحمل کند برای این منظور می توانیم از پیچ های گالوانیزه که به رنگ نقره ای مات می باشد استفاده کنیم که از بهترین پیچ های مورد استفاده در رولپلاک نما می باشد در آبکاری آن از فلز روی و یا زینک استفاده شده است که مقاومت خوبی در برابر شکسته شدن و زنگ زدن دارد.





قبل از انجام پیچ رولپلاک نما و یا مقاوم سازی نما چه عواملی را باید مورد بررسی قرار دهیم؟


از جمله مسائلی که قبل از پیچ و رولپلاک نما می بایستی توسط کارشناسان شرکت مورد ارزیابی قرار بگیرد شامل:
۱- نوع و جنس سنگ های نما در نحوه دریل کاری و اجرای پیچ و رولپلاک تاثیر گذار می باشد ، در سنگ هایی مانند تراورتن -گرانیت - مرمر و ...روش اجرای سوراخ کاری در هر کدام متفاوت است ، سنگ های تراورتن نسبت به گرانیت نرم تر می باشند و اجرای سوراخ کاری آنها راحت ترمی باشد .

 سنگ های گرانیتی دارای جرم و وزن  بیشتری نسبت به سنگ های دیگر می باشند  و تعداد نقاط سوراخ کاری به علت وزن بالای آن بیشتر است .

۲-طول ، عرض و قطر سنگ  یکی از عوامل مهم در تعیین تعداد پیچ و رولپلاک مصرفی دارد ، به طور مثال در سنگ های طولی 1و نیم متر به اضای هر40 الی 50 سانت یک عدد پیچ خورده می شود و
در مقابل در سنگ های کمتر از 60 سانت دو عدد پیچ زده می شود ، اما هر چقدر قطر سنگ بیشتر باشد بایستی تعداد پیچ ها را در واحد سطح افزایش دهیم معمولا قطر سنگ ها 1و نیم سانت می
باشد .
۳- وجود ترک و رگه در سنگ یکی دیگر از عوامل قبل از پیچ و رولپلاک نما محسوب می شود ، سنگ هایی که دارای رگه می باشند نباید بر روی آنها سوراخ کاری نماییم چرا که موجب شکستن و ترک
خوردن آن می شود  ، نحوه دریل کاری سنگ هایی که ترک و یا رگه دارند به این صورت است که مابین ترک و یا طرفین آن پیچ و رولپلاک می شود.

۴-وجود ستون -سینه کفتری  قاب های پنجره در نما که بایستی با دریل و ضربه چکشی پایین توسط نیروی متخصص انجام شود چرا که حساسیت این نوع ابزار ها بسیار بالا می باشد و نیاز به تمرکز
بالا دراجرای کار می باشد .

۵-نحوه کارگذاشتن و نصب سنگ ها و ملاتی که برای آن استفاده شده است ، یکی از علت هایی که موجب ریزش سنگ های نما می شود  وجود ملات نامناسب و فاقد چسبندگی و استفاده از نخاله های
ساختمانی  در پشت سنگ می باشد که به علت بی دقتی سنگ کار ها در هنگام نصب پیش می آید .

پیچ و رولپلاک نما در این گونه سنگ ها بایستی با دقت زیاد انجام می شود ، شخصی که در حال انجام سوراخ کاری میباشد ، باید دقت کند تا قسمت هایی که ملات پشت آن خالی است برای بستن پیچ  و رولپلاک مناسب نمی باشد و نقاط دیگری را برای تثبیت سنگ نما در نظر بگیرد.



 

اجرای پیچ رولپلاک نما بر روی چه سنگ هایی قابل انجام خواهد بود ؟

پیچ و رولپلاک نما بر روی انواع سنگها از جمله تراورتن - مرمر چینی - گرانیت - تیشه ای - بادبر - چرمی - مرمریت قابل انجام خواهد بود که روش اجرای هر کدام از آنها بسته به نوع سنگ و طول و عرض و قطر آن دارد که در ادامه مطلب نحوه اجرای هر کدام از آنها برای شما شرح خواهیم داد.

پیچ و رولپلاک سنگ نمای تراورتن :

سنگ تراورتن از جمله سنگ های آهکی متخلخل می باشد که در معادن های سرتا سر جهان با استفاده از دستگاه های برش با فشار آب برش می دهند و در ابعاد مختلف تولید میشود همچنین دارای چند نوع رنگ مختلف می باشد.

نحوه دریل کاری سنگ های تراورتن به علت نرم بودن نسبت به سنگ های گرانیت و مرمر آسان تر می باشد ولی در ابزار ها و ستون های با عرض کمتر از 10 حساسیت بالاتری دارد چرا که در صورت ضربه زیادی به سنگ وارد شود شکسته و یا ترک میخورد بنابرین پیچ و رولپلاک این نوع ابزارها بایستی با دریل با ضربه چکشی ضعیف استفاده نماییم.

پیچ و رولپلاک سنگ نمای گرانیت :

از جمله سنگ های آذرین می باشد که از سرد شدن مواد مذابی ساخته می شود و همچنین از مقاومت بالایی نیز برخوردار می باشد و برای محیط های خشن و سخت مناسب می باشند .

به علت عدم خلل و فرج در سطح سنگ چسبندگی خوبی به ملات سیمان ندارد و برای کارکردن بر روی نما مناسب نیستش و در صورت عدم اسکوپ موجب سقوط آن می شود .

دریل کاری این  گونه سنگ ها به علت سختی بالا نسبت به سایر سنگ ها  کندتر انجام می شود ، مته ای که جهت سوراخ کاری به کار می رود بایستی 4 شیار و از برند های مرغوب فرانسه و یا آلمانی باشد تا دیرتر کند شود و سنگ را راحت تر سوراخ نماید .

به علت وزن بالای سنگ گرانیت از لحاظ اصولی بهتر است پیچ روی سنگ بسته شود تا پیچ بتواند تحمل بار سنگ را داشته باشد .

پیچ و رولپلاک سنگ نمای مرمریت :

مواد اولیه این سنگها از کربنات کلسیم میباشد که دارای رنگ بندی متنوع در طبیعت نیز می باشد  ، در هنگام دریل کاری این گونه سنگ ها از مته ۴ شیار چهار الماسه و دریل های مناسب استفاده میشود .

به علت سطح صاف این گونه سنگ ها در هنگام دریل کاری دچار کندگی می شود که میتوان با بتونه همرنگ آن را بپوشانیم .

مورد استفاده بیشتر سنگهای مرمر در راه پله و پارکینگ می باشد و کمتر بر روی نما مورد استفاده قرار میگیرد چرا که در برابر نور خورشید و  عوامل محیطی مقاومت خوبی از خود نشان نمی دهد و بعد از مدتی دچار ترک میشود.

سایز پیچ مورد استفاده جهت پیچ و رولپلاک  سنگ نما چگونه باید باشد؟

سایز پیچ جهت محکم سازی سنگ نما بسته به ابعاد سنگ بخصوص ضخامت سنگ و ملات پشت ان دارد ، به طور مثال برای سنگ های با ضخامت 1/5 سانت پیچ ۶ سانتی متری مناسب است و برای سنگ های با ضخامت 2/5 تا 3 سانتی متر پیچ 8 سانتی متری مورد نیاز است ، همچنین مته مورد نیاز جهت سوراخ کاری سنگ نیز با توجه به سایز پیچ متغییر است که برای پیچ های ۶ سانتی متری مته 7 مورد استفاده قرار می گیرد.

استحکام و تحمل بار پیچ ، جهت استفاده در پیچ و رولپلاک نما چگونه است ؟

انتخاب نوع پیچ یکی از موارد مهم جهت مقاوم سازی و یا اسکوپ سنگ نما محسوب می شود با توجه به این نکته که هر پیچی تحمل بار و استحکام کششی متفاوتی دارد و در صورت فشار و بار وارده بیشتر موجب تغییر شکل و یا شکستن آن می شود ، بنابراین دقت درانتخاب پیچ از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

پیچ مورده استفاده در شرکت لوتوس در آزمایشگاه معتبر تست شده است و تحمل بار کششی و فشاری قابل توجه ای دارد به این صورت که در صورت جدا شدن سنگ از ملات ، وزن سنگ را به خوبی تحمل میکند.

آیا بعد از پیچ و رولپلاک  نما جای پیچ ها دیده می شود ؟

معمولا بسته به جنس سنگ و نظر کارشناس شرکت که امکان خزینه کردن سنگ وجود داشته باشته میتوانیم از بتونه همرنگ سنگ جهت  پوشاندن پیچ استفاده کنیم تا هم سطح سنگ شود بدون آن که اثری ازجای پیچ ها باقی بماند که معمولا سنگ هایی مانند تراورتن - مرمر تیشه ای امکان خزینه کردن کردن سنگ وجود دارد و در سنگ های گرانیت - سرامیک میبایستی جهت بهتر مهار کردن سنگ پیچ را روی آن ببندیم .

استفاده از چه نوع دریلی در پیچ و رولپلاک سنگ نما بیشتر کاربرد دارد ؟

دریل یکی از ابزارهای مهمی می باشد که جهت سوراخ کاری سنگ های نما مورد استفاده قرار می گیرد   که دارای دو نوع چکشی و گیربکسی می باشند ، دریل ها ی چهار شیار دارای سه حالت چکشی ، بدون ضربه و تخریب می باشند .

  حالت چکشی برای سوراخ کاری سنگ های با طول و عرض زیاد مناسب میباشد و انجام سوراخ کاری با سرعت بیشتری انجام می شود باید توجه داشتیم ضربات چکشی وارده به سنگ را کنترل کنیم تا از شکستن و خورد شدن جلوگیری نماییم و  همچنین در  حالت بدون ضربه برای سنگ های با ابعاد کوچکتر می توان استفاده نمود .

در مقابل دریل های گیربکسی دارای سرعت کمتری نسبت به چکشی می باشد و کاربرد آن برای سوراخ کاری های با سرعت کم مانند ابزارهای موجود در نما و همچنین باز و بسته کردن پیچ  می باشد .

مسئولیت حوادث و خسارت های ناشی از ریزش و سقوط سنگ نما بر روی عابرین پیاده و وسایل نقلیه به علت عدم پیچ و رولپلاک سنگ نما بر عهده چه کسی می باشد؟

طبق قانون خسارت های وارده  به اشخاص به علت عدم مقاوم سازی سنگ های نما بر عهده مالکین و مدیر ساختمان می باشد که بایستی پرداخت شود ، همچنین مالکین ساختمان می توانند از مهندس ناظری و مجری کار شکایت کنند که به علت عدم نظارت کافی و اسکوپ نکردن سنگها موجب ایجاد خطر شده اند.

از جمله شایعات و باورهای غلطی که در مورد اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نما با طناب گفته می شود چیست ؟

به گمان بعضی افراد کار در ارتفاع  با طناب در خصوص پیچ و رولپلاک سنگ های نما موجب عدم سفت شدن و محکم نشدن پیچ ها می شود چون تسلط کافی نسبت به کار ندارند .

اما این نظریه با وجود ابزاهای پیشرفته  کار در ارتفاع کاملا بی معنی می باشد و راپل کار یا نصاب پیچ و رواپلاک نما دارای تسلط بالایی در حین انجام کار می باشد و تمامی سنگ ها را به آسانی محکم سازی می نماید .




هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما چگونه محاسبه میشود ؟

هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما براساس بازدید کارشناسی شرکت مهندسی لوتوس و یا عکس ارسالی از طرف کارفرما قطعی می شود.

اما عواملی که در قیمت و هزینه پیچ و رولپلاک نما تاثیر گذار است شامل :

۱-مساحت و مترمربع کار مورد نظر :

  هرچقدر مساحت بیشتر باشد دریل کاری و اجرای پیچ و رولپلاک نما بیشتر میشود ، مساحت کار حاصل ضرب طول ضرب در عرض محاسبه می شود.

۲-تعداد پیچ مصرفی :

هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما را میتوان براساس هر عدد پیچ زده شده نیز محاسبه کرد که قیمت آن به صورت توافقی و نوع پیچی که استفاده شده است بسته به گالوانیزه بودن و یا غیر گالوانیزه در قیمت آن تاثیر گذار می باشد.

۳-از عوامل دیگر در نرخ هزینه کار ، طرح نمای ساختمان می باشد ، نماهای طرح ساده نسبت به نماهای رومی و ابزار دار زمان کمتری را جهت پیچ کردن سنگها می برد.

به طور مثال ابعاد سنگهای نصب شده بر روی نما هر 40 سانت عرض در طول های60 سانت تا 1/5متر طول اجرا میشود که در اینگونه سنگها با توجه به عرف  و استاندارد کار هر50 سانت یک عدد پیچ زده می شود اما در سنگهایی که طولئ آنها کمتر از 60 سانت باشد لازم است که حداقل2 عدد پیچ خورده شود تا کاملا مهار و تثبیت شود لذا هرچقدرابعاد سنگهای نصب شده کمتر باشد  برای محکم سازی آن  زمان  بیشتری را می طلبد.

۴-ضخمات سنگ نمای ساختمان :

ضخامت سنگها معمولا از 15 تا 18میلیمتر میباشد اما در بعضی از نماهای رومی  و کلاسیک ضخامت بیشتر میشود که در این صورت پیچ ، وزن بیشتری از سنگ را باید تحمل کند و باید تعداد پیچ ها را در واحد سطح افزایش دهیم .

۵-ملات استفاده شده در پشت سنگ :

زمانی که به جای ملات دوغاب در پشت سنگ نما از نخاله های ساختمانی و یا کارتون و مقوا  استفاده می شود که این عامل باعث توخالی شدن پشت سنگ می شود و برای محکم سازی سنگ های نما لازم که سوراخ های متعددی را در نقاط مختلف سنگ ایجاد نماییم تا جایی که ملات پشت آن سیمان مناسبی جهت پیچ و رولپلاک  داشته باشد و همچنین با استفاده  از پیچ های بلند تر میتوانیم سنگ را به سازه و یا دیوار متصل نماییم.

باید درنظر داشته باشیم مقاومت ملات پشت سنگ مناسب باشد و در صورت سست بودن ملات به علت کم سیمان بودن و یا عمل آوردن ملات نامناسب در حین اجرا نیازمند سوراخ کاری متعدد برای پیدا کردن سطحی مناسب می باشیم.

۶-جنس سنگهای نصب شده:

هرچه سنگ جذب آب بیشتری داشته باشد و سطحی که به ملات بتن می چسبد متخلخل تر باشد اتصال محکم تری را ایجاد می کند ، سنگهای تراورتن  از این خصوصیت برخوردار می باشند و می توان فاصله پیچ و رولپلاک را افزایش داد اما در مقابل سنگ های گرانیت کمترین جذب آب را دارا می باشند و می بایستی که فاصله پیچ ها به همدیگر نزدیک تر باشد.

۷-نصب سنگ های افتاده از نما :

نصب این گونه سنگها نیاز به متر کردن و برش کاری اندازه  مورد نظر و نصب آن میباشد که دارای هزینه جداگانه ای می باشد .




۸-درصورتی که نیاز باشد بند بین سنگ ها برای جلوگیری از نفوذ آب به پشت سنگ بندکشی شود در افزایش هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما  تاثیر گذار می باشد .

۹-استفاده از روش راپل که به عبارتی پیچ و رولپلاک نما بدون داربست نیز گفته میشود کم هزینه تر از روش داربست است. 

سؤالات متداول:

راپل کاران طناب های خود را جهت اجرای کار در ارتفاع در کجای پشت بام می بندند و چگونه فرود می روند ؟

ابتدا راپل کار محیط پشت بام و جایی را که می خواهد شروع به کار کند و از آن نقطه فرود برود را مورد ارزیابی قرار می دهد تا بتواند محلی مناسب به عنوان کارگاه جهت بستن طناب ها که  دارای ایمنی بالا می باشد را انتخاب نموده و با گره های مخصوص و کارابین طناب خود را به آنجا می بندن   .

از جمله محیط های کارگاهی که می بایستی دارای ایمنی کامل باشد تا راپل کار بتواند طناب خود را به آن ببندد  ، میتوان  به شاسی آسانسور ، قلاب سقفی آسانسور ، تیرها و ستونها را نام برد.

 این مکان ها باید تحمل تنش های کششی و فشاری  حداکثر را داشته باشد ، همچنین باید در نظر داشته باشیم تحمل بار از قسمتی که طناب را متصل کرده  تا جایی که طناب از جان پناه آویزان می شود تقسیم می شود.

نکته ای مهم که می توانیم به آن اشاره کنیم این است که در حین  انجام کار توسط راپل کار ، هیچ گونه شخص دیگری نبایستی در محیط پشت بام فعالیت داشته باشد به عنوان مثال انجام عملیات جوشکاری  در پشت بام و یا بالکن ها که طناب از آن نقطه عبور کرده است بسیار خطرناک می باشد چرا که در صورت پریدن جوش بر روی طناب ها موجب آب شدن و در نهایت پاره شدن طناب می شود.

راپل کاران از چند طناب برای فرود استفاده می کنند؟

برای حفظ ایمنی بیشتر در انجام کار از یک طناب به عنوان طناب اصلی و از طناب دیگر به عنوان طناب حمایت استفاده می شود ، طناب اصلی  بیشترین بار وارد را تحمل می کند و طناب حمایت برای زمانی می باشد که در صورت پاره شدن طناب اصلی بار بر روی طناب حمایت می افتد.




راپل کاران از چه نوع ابزارهایی برای فرود استفاده می کنند ؟

ابزارهای متداول در انجام کار در ارتفاع شامل :

هارنس یا کمربند  بصورت نیم تنه و فول بادی باشد که شخص راپل کار آن را به تن می کند ،  هارنس از ابزارهایی چون آی دی که طناب بر روی آن متصل می شود، شانت که برای طناب حمایت و تعدادی کارابین تشکیل شده است.

ابزارهایی که جهت  سوراخ کاری و پیچ و رولپلاک سنگ نما به کار می رود چگونه باید باشد؟

1-کابل برق 40 الی  50 متری برای رساندن برق به راپل کار

2-دریل مخصوص هیلتی ضربه چکشی پایین

3-پیچ ۶ سانتی گالوانیزه  به همراه رولپلاک

4-چکش میخ کش مناسب برای ضربه زدن پیچ به داخل ملات

5-پیچ بند برقی برای سفت کردن پیچ مورد نظر

6-بتونه ضد اب همرنگ سنگ

از جمله کارهایی که میتوان در حین و یا بعد از پیچ و رولپلاک نما انجام داد چیست؟

ازجمله کارهایی که  بدون داربست توسط راپل کاران شرکت بر روی نما می توانند انجام دهند شامل :

نصب و تعویض لامپ ها و یا پروژکتورهای نما – رنگ آمیزی پنجره های نما – شستشوی نما  و شیشه ها – بستن درز انقطاع – نصب توری مرغی  - پرکردن ترک های سیمانی نماهای جانبی – نصب دریچه هود – نصب تابلو و بنر و .........

 


اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی