درخواست و پیگیری اجرا


شستشوی نما و نماشویی


هرچه آنچه در باره شستشوی نما  و نماشویی ساختمان باید بدانیم

شستشوی نمای ساختمان  یا به اصطلاح نماشویی  بدون داربست به منظور تمیز کردن و زدودن جرم و آلودگی از سطح نمای ساختمان با استفاده از دستگاه ها و ابزار های استاندارد صورت می پذیرد .

نماشویی به عملیاتی  گفته میشود که توسط تیم راپل یا نماشو با استفاده از دستگاه واترجت و یا کارواش صنعتی 3 فاز 220 بارانجام می شود ، دستگاه واترجت قابلیت شستشوی انواع نمای ساختمانی را دارا می باشد .

با توجه به نوع نما و جنس سنگ نما روشهای  شستشوی نمای ساختمان متفاوت است که برای نظافت هر کدام از آنها از مواد مخصوصی استفاده میکنیم تا جرم و آلودگی را از سطح نما بزداییم.

چه عواملی موجب شده که امروزه به شستشوی نما و  نماشویی ساختمان رو بیاوریم ؟

 آلاینده های مخرب ، دوده های ناشی از احتراق ناقص خودروها ، باران های اسیدی  و  گردو و غباری که بر روی سطح نمای ساختمان انباشته می شود ، همچنین استفاده از مصالح نامناسب و بی کیفیت موجب کدر شدن نما به مرور زمان شده و علاوه بر، برهم زدن زیبایی نمای ساختمان و شهر محل سکونتمان ، موجب آسیب زدن و تخریب نمای ساختمان نیز می شود و جلوه بدی از خود نشان می دهد از این جهت شستشوی نما به یک امرلازم در خدمات نظافت ساختمان تبدیل گشته .

چه ساختمان هایی نیاز به شستشوی نما و نماشویی دارند ؟ 

۱-بسیاری از ساختمان های نوساز پس از اتمام کار به علت بر جا ماندن آثار سیمان و مصالح بر سطح نما و خاک ناشی از برشکاری سنگ ها ظاهری ناپسند در دل بیننده ایجاد میکند که در این حالت بهترین کار تماس با شرکت نماشویی می باشد تا نمای ساختمان را به حالت اول خود باز گردانند.
۲-در ساختمان های قدیمی به علت آن که چندین سال نمای خود را تمیز نکرده اند جرم زیادی را به خود گرفته اند و نمای ساختمان تیره و کدر شده است که نیاز به شستشو و نظافت دارد.
۳- گاهی اوقات متریالی که درنما استفاده شده است مانند کامپوزیت نیاز به نظافت دوره ای دارد  که هر۶ماه و یا 1سال یک بار بایستی اقدام به شستشوی نما نماییم چرا که در اثر گذشت زمان جرم  در سطح ورق کامپوزیت نفوذ میکند و بعد از آن حتی با  انجام نماشویی  نیز برطرف نمی گردد.



روش های انجام نماشویی

به طور کلی سه روش عمده بر حسب نوع نمای ساختمان میتوانیم استفاده کنیم :

۱-شستشوی نما با فشار آب و به کمک دستگاه واترجت 3 فاز که دارای قدرت 220 بار می باشد  انجام می شود ، دستگاه واترجت توانایی  شستشوی انواع نما را دارا می باشد .
این روش بیشتر برای نماهایی کاربرد دارد که جرم زیادی ندارند و با فشار آب بالا زیبایی اول خود را بدست می آورند .
از جمله سنگ های نمایی که با فشار آب کاملا تمیز می شوند سنگ تراورتن و گرانیت را میتوان اشاره کرد همچنین برای پاک کردن گرد و غبار از نمای شیشه ای نیز کاربرد دارد.

۲-نماشویی با واتر سندبلاست : این روش که برای جرم زدایی و لایه برداری از سطوحی کاربرد دارد  که علاوه بر جرم زیاد ، دارای سطحی ناصاف و زبر نیز می باشند مانند آجر ، سنگ های تیشه ای  و .....از جمله موادی که جهت واتر سند بلاست نما  مورد نیاز است  سیلیس  ترجیحا دانه شکری می باشد .





3-استفاده از اسید برای برداشتن جرم از روی سطوح : اسید برای سنگ های گرانیتی ، مرمر و تیشه ای کاربرد دارد ، در این روش ابتدا سطح مورد نظر را با واترجت شستشو می دهیم و بعد  از آن  اسید رقیق شده را بر روی سطح می ریزیم و صبر میکنیم تا جرم نشسته بر سنگ شکسته شود سپس مجدد با واترجت روی آن را می شوییم.
به طور کلی خدمات کار در ارتفاع مانند شستشوی نمای ساختمان یکی از سخت ترین کارهای دنیا می باشد چرا که علاوه بر رعایت کردن ایمنی  در انجام کار بایستی دارای تخصص ویژه در این امور باشد به طور مثال در هنگام شستشوی نما با فشار آب  می بایستی ابتدا سنگ های نما را از لحاظ شل و یا سفت بودن مورد بررسی قرار دهیم تا در هنگام نماشویی خطر آفرین و  یا ایجاد خسارت نکند .



کدام یک از روش های نماشویی دارای ایمنی بیشتری می باشد ؟

امروزه با توجه به ابزارالات پیشرفته و استاندارد در زمینه کار در ارتفاع روش راپل و یا کار با طناب دارای ایمنی بسیار بالایی می باشد چرا که دسترسی به تمام نقاط نما امکان پذیر می باشد و هیچ گونه لکه و کثیفی بر جای نمی ماند .

به تعویق انداختن نماشویی چه خطراتی برای نما در پی دارد ؟

به علت وجود آلودگی و آلاینده های موجود در هوا ، در اثر گذشت زمان و نفوذ کردن در عمق سنگ باعث ایجاد خوردگی و ترک و شکننده شدن سنگ می شود که گاهی اوقات این ترک ها به حدی می رسد که باعث ریزش سنگ نمای ساختمان می شود و هزینه ترمیم سنگ نیز افزایش می یابد.
شرکت مهندسی لوتوس پیشنهاد میدهد قبل از اجرای نماشویی ، سنگ های نما را به طور کامل پیچ و رولپلاک کنیم تا در اثر فشار آب دچار ریزش و سقوط سنگ نشود .

هزینه و قیمت شستشوی نما نماشویی بر چه مبنایی هستش ؟

هزینه شستشوی نما بسته به نوع نما و کاری که میخواهیم انجام دهیم متفاوت است و علاوه براین ارتفاع ساختمان و مساحت نما بر حسب متر مربع و میزان جرمی که نشسته بر سطح نمای ساختمان در برآورد قیمت نماشویی ساختمان تاثیر گذار خواهد بود.
۱-هر چقدر متراژ پروژه بیشتر شود هزینه شستشوی نمای ساختمان نیز افزایش می یابد  به این صورت که با افزایش متراژ یا متر مربع  بر هزینه واحد کاهش و بر کل هزینه تمام شده افزایش دارد.
۲-براساس درخواست مشتری و به صورت توافقی که نمای ساختمان فقط با واترجت شستشو شود و یا با استفاده از مواد مخصوص نانو کل نما را ضد آب نماییم در قیمت دهی متغییر است طبیعتا شستشو به تنهایی با کارواش دارای هزینه کمتری نسبت به مواد نانو می باشد .
۳-میزان جرم نشسته بر سطح نما که برای تمیز کردن از مواد مخصوص نسبت به آن باید استفاده کنیم و همچنین به علت عدم شستشو در مدت طولانی موجب شده که آلودگی بر سطح سنگ نفوذ کند و مدت زمان زیادی لازم است که جرم را از سطح نما جدا کنیم .
۴-بسته به نوع و جنس نمای ساختمان : یکی از مهمترین مواردی  که در تعیین قیمت نماشویی تاثیر میگذارد جنس نمای ساختمان می باشد  به طور مثال هزینه نظافت نمای سنگی ، آجری ، کامپوزیتی ، شیشه ای با یکدیگر متفاوت می باشد و در هر یک از آنها از روشهای خاص خود استفاده میکنیم .
در شستشوی نمای سنگی  به خصوص تراورتن - گرانیت برای نظافت زمان کمتری را می طلبد لذا هزینه شستشوی نما نیز کاهش می یابد ولی در مقابل نماهای شیشه ای و کامپوزتی به علت جرم نشسته بر سطح آنها نیازمند است که از مواد مخصوص و یا شوینده با روش دستی به همراه واترجت استفاده نماییم که زمان و هزینه بیشتری را در بر می گیرد .
۵-هزینه شستشوی نما براساس ارتفاع ساختمان  ، فاکتور ارتفاع به این معنی است که هر چقدر ارتفاع ساختمان بیشتر باشد زمان و تایم بالاتری برای انجام کار لازم است در روش شستشوی نما بدون داربست راپل کاران تا ارتفاع 30 طبقه را نیز می توانند نظافت کنند .
6-بسته به اینکه با داربست و یا با طناب انجام شود ، همانطور که میدانیم شستشوی نما با داربست مدت زمان زیادی را می طلبد و همچنین هزینه نصب داربست به هزینه کل اضافه می شود ولی در روش راپل که بدون داربست انجام می شود هم دارای سرعت عمل بالا و هم هزینه مناسب تری می باشد .

آیا سنگ های نما قبل از شستشوی نما  نیاز به پیچ و رولپلاک دارند؟

با توجه به اینکه نماشویی با واترجت به واسطه  فشار آب انجام می شود و ممکن است سنگ هایی را که از سطح ملات جدا شده و در حال ریزش باشد را تحریک نماید می بایستی که قبل از اجرای کار ، نمای ساختمان توسط کارشناس شرکت مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت لزوم اقدام به پیچ و رولپلاک سنگ نما نماییم.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی