درخواست و پیگیری اجرا

آب بندی نمای ساختمان

آب بندی شیشه ، سنگ ، آجر و نمای کامپوزیتی

آب بندی نمای ساختمان و یا به اصطلاح عایق کاری نما  مستلزم رعایت کردن اصول مهندسی در پروژه های ساختمانی  میباشد تا از نفوذ اب و هچنین هوای سرد وگرم به داخل ساختمان  جلوگیری شود تا علاوه بر عدم هدر رفتن انرژی اسایش و رفاه را برای ساکنین ساختمان فراهم نماییم .  
امروزه با پیشرفت روز افزون علم در حوزه اب بندی نما و استفاده از مواد مخصوص نانو تکنولوژی ، رزین های سیلیکونی و چسب های پلی یورتان توانسته ایم به هدف اصلی خود که همان عایق کردن نما هست برسیم .


عواملی که موجب می شود رطوبت به داخل ساختمان نفوذ کند شامل :

1-نفوذ آب باران از پنجر های دو جداره

همانطور که مید انیم شرکت های مختلفی در تولید پنجر های دو جداره فعالیت می کنند ولی به جرات می توان گفت که اجرای این پنجره ها از اصول و کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و نقش بزرگی در نفوذ اب به داخل را ایفا می کنند .
عمده ترین علت ان هم نداشتن شیار های تخلیه اب می باشد که در هنگام تولید پروفیل سهل انگاری می شود و علت دیگر هم استفاده از پروفیل های بی کیفیت می باشد که در اولین بارش فصلی باران موجب نفوذ اب و مشکلات متعددی می شود .
در هنگام نصب پنجره می بایستی فضای بین قوطی  کار شده در دیوار و اسکلت پنجره پر شود  و  همچنین لاستیک های مورد استفاده در اطراف شیشه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند ، در اکثر موارد در پروفیل کف پنجره ها پر از اب می شود  که این اب از محل پیچ اتصال پنجره به پروفیل وارد دیوار می شود .




2-اجرای نمای سنگی و یا آجری با باکس های داخلی و بیرونی

امروزه طراحی این گونه نماها بسیار متداول شده است که وجود  باکس های بیرونی و سینه کفتری ها  خود موجب محلی برای جمع شدن اب و نفوذ اب به داخل می شود .در برخی از طراحی های نما شیب سنگ به سمت داخل می باشد و یا به اصلاح معکوس می باشد که اب را به داخل ساختمان هدایت می کند در چنین مواردی جهت درزگیری بایستی از مواد نانو اب گریز کننده و همچنین چسب و بتونه  الاستیکی استفاده نمود تا پس از گذشت زمان موجب نفوذ اب نشود ، نکته دیگر این است که از سیمان و یا چسب های اکواریم جهت درزگیری استفاده نشود چرا که بعد از مدت زمان کوتاهی حداکثر 6 ماه تا 1سال در اثر تابش نور خورشید و انقباض و انبساط تخریب می شود.

3-استفاده از سنگ های بی کیفیت با جذب اب بالا در نمای ساختمان

سنگ های تراورتن از جمله سنگهای می باشد دارای جذب اب می باشند بخصوص اگر از نوع مرغوب ان استفاده نشود و منافذ روی سنگ با بتونه ضد اب پر نشود ،  اب به راحتی به پشت سنگ و ملات نفوذ می کند که پس از مدت کوتاهی باعث ایجاد شوره و قارچ و پوسته شدن روی سنگ می شود و علاوه بر  این  موجب سقوط سنگ نما نیز می شود که تنها راه باقی مانده اجرای پیچ و رولپلاک نما می باشد .       

4-وجود درز و ترک در نماهای سنگی و سیمانی و نفوذ رطوبت به داخل

علت های مختلفی باعث ایجاد ترک در سنگ نمای ساختمان میشود که یکی از علت های اصلی ان اجرای ناصیح سازه نما توسط افراد و یا مجرایان فاقد تجربه می باشد که دچار اشتباهاتی از جمله خشک کردن سریع سیمان با اضافه کردن سیمان خشک به ملات  و یا عدم اختلاط صحیح ملات و .........

در نماهای سیمانی بخصوص در گذشت زمان و بعلت نشست ساختمان و عوامل مختلف  درزها و ترک هایی در سطح نما ایجاد می شود که با استفاده از مصالح مخصوص و یا چسب های پلی یورتان اب بند می شود .

    


انواع روش های آب بندی نما :

آب بندی سنگ نمای ساختمان

به منظور اب بند کردن سنگ های نما از مواد نانو آب گریز کنند میتوانیم استفاده کنیم باید در نظر داشته باشیم این مواد در عمق سنگ نفوذ میکنند و شیار ها و درزها و بندکشی بین سنگ ها را پر نمیکند . بنابراین قبل از اجرای نانو می بایستی در ابتدا با استفاده ازدستگاه واترجت اقدام به شستشوی نما کنیم تا هیچ گونه خاک و جرمی بر روی نما باقی نماند  و بعد از ان با استفاده ازبتونه و چسب های الاستیک ترک ها و درزهای موجود در سطح نما را پر می کنیم.



 

آب بندی نمای کامپوزیت

از ورق کامپوزیت  جهت پوشاندن نمای ساختمان و همچنین  دکوراسون داخلی استفاده می شود که با توجه به ابعاد مورد نظر به ضخامت 4 میلی متر تولید می شوند.


ویژگی های ورق های کامپوزیت نما

  • دسترسی آسان به ورق ها در ایران
  • هزینه و دستمزد اجرای  پاینتر نسبت به نماهای دیگر
  • سرعت اجرای بالا
  • کاربرد ان درانواع ساختمان های مسکونی ، تجاری، اداری و همچنین فرود گاه ، ترمینال ، پمپ  بنزین ها  
  • اجرای طرح  و رنگ بندی مختلف
  • مناسب جهت اجرا در تمام شرایط اب و هوایی

در واقع  آب بندی این گونه نماها با 3 روش انجام می شود :

  1. چسب سیلیکون به همراه فوم : برای این منظور پس از قرار دادن فوم به داخل بند بین دو کامپوزیت با استفاده از گان تزریق چسب سیلیکون را به داخل شیار پمپاژ می نماییم و با استفاده از ابزار های مخصوص سطح آن را تمیز میکنیم ، رنگ این چسب ها بر اساس رنگ ورق کامپوزیت انتخاب می شود.
  2. لاستیک درزگیر: این لاستیک ها معمولا کمی بزرگتر از شیار ها انتخاب می شود که از جنس سیلیکون می باشد که برای فیکس شدن و عمر بیشتر از چسب سیلیکون و یا پلی یورتان استفاده میکنیم.
  3. استفاده از تسمه ناودانی : این تسمه ها از جنس خود ورق ها می باشند که داخل شیار ها قرار میگیرد و  با چسب اب بندی می شود .
 

آب بندی نمای شیشه ای (آب بندی شیشه ):

امروزه نمای شیشه ای در معماری و طراحی نمای ساختمان کاربرد زیادی دارد که دارای مزایای زیادی از جمله :
1-بهره مندی از روشنایی و نور طبیعی در تمام طول روز بدون استفاده از لامپ و روشنایی های دیگر
2-داشتن ایمنی بالاتر در برابر طوفان و زمین لرزه در صورتی که از شیشه های نشکن استفاده شود .



انواع نمای شیشه ای :


  • نمای کرتین وال : این نوع نماها به دیوار پرده نیز معروف می باشند که از پروفیل های الومینیومی طراحی شده و از شیشه برای پرکردن فضای بین فریم های الومینیومی استفاده می شود .
از ویژگی های آن عدم ورود رطوبت و سرو صدا و همچنین عایق حرارتی را میتوان نام برد که در سه نوع سیستم درپوش دار ، نیمه درپوش دار و فول فریم لس  برخوردار می باشد.
 
  • نمای اسپایدار  یکی از زیبا ترین و مدرن ترین نماهای ساختمانی محسوب می شود که خود دارای سه نوع کابلی ، فین گلس وخرپا طراحی می شوند .این گونه نماها تا حد زیادی معایب نمای شیشه ای را کاهش داده و از ویژگی های ان ضد تشعشع بودن در برابر نور خورشید در مناطق گرم ، زیبایی بالا، نصب ساده و اب بندی عالی را اشاره کرد.
 
  • نمای فریم لس : این نما از خانواده نماهای الومینیومی می باشد که به خاطر کمتر دیده شدن فریم انها به این اسم مشهور می باشد .
روش اجرای آن به این صورت می باشد که ابتدا بکه ای از پروفیل الومینیومی بر روی دیوار خارجی ساختمان نصب می شود و سپس توسط لاستیک های مخصوص آب بندی و هوابندی می شوند و شیشه بر روی آن توسط لقمه های الومینیومی متحرک نصب می شود و در انتهای کار وقتی از بیرون به نمای ساختمان نگاه می کنیم هیچ اثری از شبکه های الومینومی نیستش و یک ساختمان یک دست شیشه را مشاهده می کنیم.


آب بندی نمای اجری و سنگ های تزیینی:

جهت آب بندی اجر نما  میتوان از رزین ها و یا نانو استفاده نماییم .

رزین از جمله مواد شیمیایی می باشد که با ترکیب حلال ان یعنی  تینر فوری به صورت شفاف در می اید .


 مزایای رزین ها  :


  • عایق رطوبتی و اب بندی نما

همانطور که میدانیم بعد از گذشت چند سال از عمر ساختمان ممکن است به دلایل مختلف و همچنین بارش باران و برف  ، رطوبت به داخل ساختمان نفوذ کند که علاوه بر نم کشیدن دیوار داخلی ساختمان و شوره هایی که بر روی نما به جای میگذارد خطر ریزش ساختمان نیز وجود دارد به همین منظور جهت عایق کاری نماهای آجری بهترین گزینه استفاده از رزین می باشد ،  رزین باعث براق شدن سطح شده و زیبایی خاصی به نمای ساختمان می دهد .

 

 

  • دیر کثیف شدن نما :

از جمله معایب نماهای آجری وجود منافذ و عدم صیقلی بودن سطح ان که باعث می شود به مرور زمان جرم و الودگی بر سطح آن نفوذ کند و در صورت طولانی شدن جرم نیاز به واتر سند بلاست نما خواهیم داشت .

جهت برطرف کردن این عیب میتوانیم از رزین استفاده نماییم تا نمایی زیبا داشته باشیم .

 

  • قابلیت شستشو :

رزین بصورت پوششی روی سطح آجر قرار میگیرد و  پس از گذشت زمان و نشستن الودگی بر روی آن به راحتی میتوان با دستگاه واترجت اقدام به شستشوی نمای ساختمان نماییم .

 

انواع چسب های مورد استفاده جهت آب بندی نمای ساختمان

 چسب کاشی و سرامیک :

چسب کاشی از پایه سیمان تقویت شده با پلیمر می باشد که دارای قدرت چسبندگی بالایی می باشد و با افزودن آب به آن آماده می شود و از ویژگی های آن این است که پس از خشک شدن مستحکم شده و در برابر نفوذ آب مقاومت بالایی دارد .

ویژگی های چسب کاشی :

  • مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و عدم تعقییر شکل که  مانع تجمع قارچ ها باکتری ها و حشرات میشود .
  • سرعت اجرای بالا
  • قابلیت اجرا بر روی انوع سطوح با قدرت چسبندگی بالا
  •  در برابر لرزش ها و ضربه ها مقاوم هستش
  • قیمت مقرون بصرفه

 چسب بتن :

چسب بتن بر پایه رزین های امولسیونی می باشد که همانطور که از اسمش مشخص است برای افزایش چسبندگی ملات بتن - چسبندگی ملات جدید به ملات قدیمی - کاهش نفوذ رطوبت به بتن - مقاومت در برابر یخ زدگی بتن و بعنوان انتی باکتریال مورد استفاده قرار میگیرد
یکی از کاربرد های آن ترمیم  و پرکردن آسیب ها و ترک های ایجاد شده در سطوح سیمانی و  سنگ های نما می باشد .

چسب 123:

امروزه از این چسب صنعتی به علت سرعت و قدرت چسبندگی  بالا برای چسباندن،  پر کردن شیارها و یا شکاف های اشیای مختلف استفاده می شود چسب های یک دو سه به صورت یک اسپری پاشنده و یک چسب تیوپی تولید می شوند که برای چسب کاری، مرحله اسپری قبل از استفاده از چسب می باشد.

 

 

    

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی